38 (068) 888 18 30

Акцент на барну стійку

Акцент на барну стійку

Барна стійка – це майже сакральне місце для будь-якого ресторану і тим більше – для нічного клубу. Ключем до розуміння надзвичайної важливості її правильного дизайнерського оформлення є розміри річного прибутку, яку барна стійка приносить всьому закладу.

Дизайнери інтер’єру в пошуках ідеального рішення

У сегменті HoReCa серед закладів громадського харчування йде запекла боротьба за оригінальність в оформленні інтер’єрів. Доходить до смішного, коли на барних стільцях просто неможливо сидіти. Так в гонитві за нетривіальним інтер’єром абсолютно втрачається розуміння утилітарності тих чи інших рішень.

Результат невдалих знахідок дизайнерів інтер’єру позначається на бажанні клієнта проводити час за барною стійкою. І тут стають очевидними економічні втрати закладу. Саме барна стійка здатна принести ресторану чверть річного прибутку, а нічному клубу – більше половини річного доходу.

Барна стійка – це смисловий і візуальний центр інтер’єру всього закладу. Він знаходиться в центрі уваги відвідувачів і вимоги до кожної деталі оформлення бару надзвичайно високі. У його дизайні повинна концентровано відбиватися концепція ресторану або клубу. Але крім виключно важливого естетичного аспекту, дизайнерам інтер’єру необхідно враховувати і цілу низку технологічних нюансів. Адже бар – це не тільки особлива зона відпочинку, з точки зору гостя, але так само і робоче місце бармена. Ідеальний дизайн барної стійки передбачає грамотне співвідношення трьох складових: зручності для клієнтів, зовнішньої естетичності і відповідності технологічним вимогам.

Дизайн ресторану і бару

Оформлення бару в дизайні ресторану ґрунтуються на принципах функціональності та ергономіки, від яких безпосередньо залежатиме потік клієнтів, якість їх обслуговування, а, отже, і рентабельність. Стійка, як місце роботи адміністратора й бармена, це абсолютно особлива система зберігання ынвентарю, з величезною кількістю ніш, відсіків, полиць тощо. Правильна внутрішня організація барної стійки визначає швидкість і якість обслуговування.

В оформленні стійок фантазія дизайнерів інтер’єру не знає меж. Але найрізноманітніші стильові напрями, від елегантної американської класики, до брутального лофту, аналогічним чином підпорядковані зручності клієнтів і працівників закладу.

Вибір оздоблювальних матеріалів для зони бару визначається загальним стилем інтер’єру. Бездоганний і найактуальніший вибір ресторанів європейської кухні з класичним інтер’єром – благородне натуральне дерево. Його текстура, колір і енергетика, створюють особливу атмосферу і заохочують клієнта до тривалого відпочинку.

Заклади фьюжн-кухні з ультрасучасними інтер’єрами віддають перевагу синтетичним матеріалам: штучному каменю, акрилу, металу. Вони відрізняються підвищеною зносостійкістю, більш пластичні й дозволяють створювати стійки найрізноманітніших форм.