38 (068) 888 18 30

Планувальні рішення для ресторанів і кафе

Планувальні рішення для ресторанів і кафе

Цікавий дизайн інтер’єру невеликого кафе та відмінна кухня шикарного ресторану впливають на їх популярність серед клієнтів. Однак рентабельність підприємств в сегменті HoReCa визначається також факторами, які не помітні вимогливому гостю. У першу чергу – комплексними і взаємопов’язаними планувальними та технологічними рішеннями.

Проектування бару, кафе, ресторану: як втілюється ідея

Проектування закладу громадського харчування будь-якого масштабу та формату – це цілий комплекс завдань, вирішення яких можливе двома способами. Розробка планувального і технологічного рішень здійснюється або на базі наявних у замовника приміщення та обладнання, або з підбором нових.

Розробка проекту починається з концепції. У ній враховуються: цільова аудиторія, формат обслуговування і спеціалізація закладу, розмір і особливості приміщення тощо. Так чи інакше, але саме ці фактори визначають специфіку безлічі архітектурних, інтер’єрних і технологічних рішень.

Маючи конкретні уявлення про майбутній заклад, зробивши виміри й оцінивши потенціал приміщення, можна приступати до формування технічного завдання. У цьому документі, крім загальних даних, фіксуються архітектурно-будівельні вимоги і вимоги до обладнання, загальна кількість посадкових місць і скільки клієнтів планується обслуговувати в одну зміну та ін. Окремий пункт – це технологія виробництва, асортимент меню і продуктів, специфіка кухні і штат обслуговуючого персоналу. Документ супроводжується обмірювальними кресленням приміщення, де вказані основні інженерні комунікації.

Планувальні рішення для кафе і ресторанів від Design Evolution

Комплексне планувальне рішення кафе чи ресторану від студії Design Evolution складається з

– технологічного проекту (його розробка ведеться із залученням спеціаліста-технолога і включає специфікацію обладнання, плани його розміщення і прив’язки до комунікацій);

– інженерного проекту (планів вентиляції і кондиціонування, опалення, водопостачання та каналізації, електромереж, охоронно-пожежної сигналізації тощо);

– архітектурного проекту (в ньому визначені розміри, форма та інші характеристики приміщення);

– об’ємне планувальне рішення (ґрунтується на реальних габаритах приміщення та об’ємних розмірах меблів, декору та інших елементів оформлення інтер’єру і екстер’єру закладу).

У цих розрахунках, планах і кресленнях концепція набуває конкретного втілення. Комплексні планувальні рішення дозволяють функціонувати такий багатокомпонентній системі як ресторан або кафе, злагоджено і приносити очікуваний прибуток.